ESTA GYIK

ESTA kontra vízum

Az ESTA ugyanaz, mint a vízum?

Nem, az ESTA nem vízum. Az ESTA több szempontból is különbözik a vízumtól. Az elektronikus beutazási engedélyezési rendszer (ESTA) például lehetővé teszi, hogy az egyének anélkül utazhassanak az Egyesült Államokba, hogy feltétlenül hagyományos nem bevándorló látogatói vízumot kellene kérniük. Az érvényes vízummal utazó személyeknek azonban nem kell ESTA-t igényelniük, mivel a vízum azt a célt szolgálja, amelyre kiadták. Ez azt jelenti, hogy az ESTA jogilag nem elegendő ahhoz, hogy vízumként szolgáljon az Egyesült Államokban. Az utazóknak vízumra van szükségük, amennyiben az Egyesült Államok törvényei ezt megkövetelik.

Mikor kell vízumot szereznem az Egyesült Államokba való beutazáshoz?

Az Egyesült Államokba való beutazáshoz vízumra lesz szükség;

 • Ha Ön az üzleti és rövid távú látogatásokon kívül más célból utazik.
 • Ha utazása 90 napot meghaladó időtartamra szól.
 • Ha nem aláíró légitársasággal kíván az Egyesült Államokba utazni. Ez olyan légi fuvarozóra vonatkozik, amely olyan repülőteret használ, amelynek nem aláírója.
 • Ha tudja, hogy a bevándorlási és állampolgársági törvény 212. szakaszának a) pontjában meghatározott elfogadhatatlansági okok az Ön esetében fennállnak. Ebben az esetben nem bevándorló vízumot kell igényelnie az Egyesült Államokba történő utazásához.

Milyen körülmények között kell ESTA helyett vízumot kérnem?

 • Ha Ön olyan légi fuvarozóval lép be az USA-ba, amely nem tagja a VWP-nek, akkor
 • Ha 90 napon túli tartózkodást tervez meghosszabbítani
 • Az USA-ba történő utazás előtt nem bevándorló vízumot kell kérnie, ha úgy véli, hogy a bevándorlási és állampolgársági törvény 212(a) §-ában foglalt elfogadhatatlansági okok bármelyike vonatkozik Önre.
 • Ha az USA-ba történő látogatásának célja nem üzleti vagy rövid távú turisztikai célú.

Kinek kell ESTA-t kérelmeznie?

Az ESTA-t a vízummentességi program (VWP) keretében az USA-ba utazók jogosultságának megállapítására használják. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államokba tengeri vagy légi úton utazó, vízummal nem rendelkező személyeknek ESTA-kérelemmel kell engedélyezniük az Egyesült Államokba való belépést. Ez magában foglalja a jegy nélküli csecsemőket és gyermekeket is. Minden utazó külön ESTA-kérelemre és -díjra jogosult. Harmadik felek is jogosultak arra, hogy a VWP-utazó nevében ESTA-kérelmet töltsenek ki.


Vízummentességi program

Mi az a vízummentességi program (VWP)?

A VWP, a Belbiztonsági Minisztérium által irányított kezdeményezés, egy olyan program, amely lehetővé teszi, hogy meghatározott országokból származó személyek vízum nélkül utazhassanak az Egyesült Államokba. A VWP keretében utazók legfeljebb 90 napos időtartamra léphetnek be az Egyesült Államokba kedvtelésből, üzleti célból vagy bármilyen nem munkahelyi programra.

Milyen hátrányai vannak a vízummentességi programra való jelentkezésnek?

Bár a VWP számos előnnyel jár a résztvevők számára, a lehetőségek mérlegeléséhez elengedhetetlen, hogy figyelembe vegye a programot szabályozó feltételeket. Néhány ilyen állapot;

 • Ha Ön a VWP keretében utazhat az Egyesült Államokba, előfordulhat, hogy nem tudja meghosszabbítani vagy megváltoztatni a nem bevándorlói státuszát.
 • A befogadhatósági feltételek megsértése megtagadja Öntől az ESTA-kérelem alapján hozott bármely kitoloncolási intézkedés megfellebbezésének vagy felülvizsgálatának jogát. Ez a feltétel csak akkor jelent kivételt, ha az Ön menedékjog iránti kérelmét nyújtja be.
 • Az USA-ba történő befogadás elutasítása megtagadja a jogot, hogy fellebbezzen az Ön befogadhatóságára vonatkozó döntés ellen.

Melyek a vízummentességi programban részt vevő országok?

A vízummentességi program keretében csak a 41 részt vevő országból származó személyek igényelhetnek ESTA-t. A résztvevő országok a következők;

Andorra, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brunei, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Izrael, Írország, Izrael, Horvátország, Japán, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Monaco, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Máltai Köztársaság, San Marino, Németország, Szingapúr, Spanyolország, Svédország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Korea, Tajvan, Magyarország, Tajvan, Olaszország.

Kell-e ESTA-t kérnem, ha a VWP keretében utazom az Egyesült Államokba?

A vízummentességi program biztonságának fokozása érdekében a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) megbízást kapott az ESTA bevezetésére. Ez a bevándorlási és állampolgársági törvény (INA) 217. szakaszának a 2007. évi 9/11. törvény végrehajtási ajánlásai által történt módosítását követte. Az ESTA alapvetően egy fejlett biztonsági intézkedés, amely lehetővé teszi a DHS számára, hogy ellenőrizze a VWP keretében az USA-ba utazó személyek jogosultságát. Az ESTA-val a DHS megszüntetheti a program által a bűnüldözésre vagy az utazásbiztonságra jelentett minden lehetséges fenyegetést.


ESTA használata

Meddig érvényes az ESTA?

Az ESTA az engedélyezés dátumától számított két évig vagy az útlevél lejárati dátumáig érvényes, attól függően, hogy melyik következik be előbb, az ESTA érvényét veszti. Miután kitöltötte ESTA-kérelmét, az ESTA engedélyezésének dátuma megjelenik az Engedélyezés jóváhagyva képernyőn. Ha azonban visszavonják, az ESTA érvényessége megszűnik.

Fontos, hogy a sikeres jóváhagyás után kinyomtassa az ESTA-engedélyét. Bár az Egyesült Államokba való érkezéskor nem kötelező, a nyilvántartás szempontjából elengedhetetlen. Az amerikai bevándorlási tisztviselőknek saját elektronikus másolatuk lesz, hogy ellenőrizhessék az országba való beutazás engedélyezését.

Ne feledje, hogy az ESTA-engedélye a kétéves érvényességi idő alatt többször is felhasználható. Ez azt jelenti, hogy ezen időszakon belül nem szükséges újra ESTA-kérelmet benyújtani. Ha az ESTA-engedélye lejár, miközben az Egyesült Államokban tartózkodik, még mindig van esélye arra, hogy visszautazzon hazájába, mivel a lejárat nem befolyásolja a kiutazását. Fontos azonban tudni, hogy bár az ESTA 2 évig érvényes, ez még nem jelenti azt, hogy az utazók ennyi ideig maradhatnak az Egyesült Államokban. A VWP-követelmények szerinti tartózkodása az Egyesült Államokban legfeljebb 90 napig tart. Ha 90 napnál hosszabb ideig szándékozik maradni, akkor érdemes megfontolni a konzulátuson vagy az Egyesült Államok nagykövetségén vízumot kérni.

Vegye figyelembe azt is, hogy az útlevél adataiban, például az állampolgárság országában, a nemében vagy a nevében bekövetkező változás a jelenlegi ESTA érvénytelenítését eredményezi. Ez azt jelenti, hogy új ESTA-t kell kérelmeznie, ami díjköteles. Bár a DHS-nek nincs szüksége az ESTA másolatára, a kérelem másolatát mindenképpen meg kell őrizni nyilvántartási célból.

Garantálja-e az ESTA az Egyesült Államokba való beutazást?

Az ESTA-kérelem jóváhagyása nem garantálja az Ön beutazását az Egyesült Államokba. A kérelem csak azt igazolja, hogy Ön jogosult a VWP-program keretében az Egyesült Államokba utazni. Az Egyesült Államokba érkezéskor a VWP keretében utazókat a vám- és határvédelmi tisztviselők ellenőrzik. Az ellenőrzés során átvizsgálják az Ön okmányait annak megállapítása érdekében, hogy bizonyos utazási jogszabályok alapján beutazhat-e az Egyesült Államokba a VWP keretében. A nemzetközi járatokon utazó személyeknek is át kell esniük a szokásos vám- és bevándorlási eljárásokon.

Szükség van-e ESTA-kérelemre, ha az Egyesült Államokon átutazva egy másik országba utazom?

Ha Ön egy olyan harmadik országba utazik, amely nem az Egyesült Államok, akkor Ön átutazónak minősül. Ilyen esetekben Önnek ESTA-t kell kérelmeznie, ha az Ön származási országa szerepel a vízummentességi programban részt vevő felek listáján. Az ESTA-kérelem kitöltésekor az Egyesült Államokon keresztül egy másik országba utazó személynek nyilatkoznia kell arról, hogy tranzitutazáson van. Ehhez a nyilatkozathoz a rendeltetési ország megjelölése is tartozik.

Ki kell töltenem az I-94W űrlapot, ha már van ESTA-engedélyem?

Az elektronikus utazási engedélyezési rendszer bevezetése előtt a vám- és határvédelem (CBP) az I-94W formanyomtatványtól függött a nem állampolgárok Egyesült Államokba történő be- és kiutazásának nyomon követése során. Az ESTA létrehozása azonban lehetővé tette a DHS számára, hogy megszüntesse a felesleges papírmunkát, például az I-94W használatát a VWP keretében az USA-ba utazók beutazásának érvényesítéséhez. Ma azok a személyek, akik már megkapták az ESTA-engedélyt, nem kapják meg az I-94W indulási szelvényt az útlevelükhöz csatolva.

Vannak-e útlevélkövetelmények az ESTA-val való utazáshoz?

Igen, a vízummentességi program keretében történő utazáskor útlevélre van szükség. Néhány ilyen követelmény;

 • A 2005. október 26. előtt kiállított VWP-útleveleknek az életrajzi oldalakon géppel olvasható zónákkal kell rendelkezniük.
 • A 2005. október 26-án vagy azt követően kiállított VWP-útleveleknek digitális fényképpel kell rendelkezniük.
 • A 2006. október 26-án vagy azt követően kiállított VWP-útleveleknek elektronikusnak kell lenniük. Ez azt jelenti, hogy az útleveleknek rendelkezniük kell egy digitális chippel, amely biometrikus adatokat tartalmaz az egyes útlevelek tulajdonosáról.
 • A VWP-országokból származó ideiglenes és sürgősségi útleveleknek 2009. július 1-jétől szintén elektronikusnak kell lenniük.

A következő VWP-országokból az Egyesült Államokba utazó minden állampolgár köteles chipet tartalmazó elektronikus útlevelet bemutatni;

 • Görögország
 • Magyarország
 • Dél-Korea
 • Észtország
 • Szlovákia
 • Lettország
 • Máltai Köztársaság
 • Cseh Köztársaság
 • Litvánia

A többi VWP-ország állampolgárainak gépi olvasású útlevelet kell bemutatniuk.

Szükségem van-e ESTA-kérelemre, ha Mexikóból vagy Kanadából szeretnék az Egyesült Államokba utazni?

A VWP-országok állampolgárainak nincs szükségük ESTA-ra, ha Mexikóból vagy Kanadából szárazföldi úton utaznak az Egyesült Államokba. Az alábbiakban néhány fontos szempontot kell figyelembe vennie, ha szárazföldi úton utazik az Egyesült Államokba;

 • Ha először lép be az Egyesült Államokba a szárazföldi határon keresztül, az I-94W nyomtatvány kitöltése után manuális belépési eljáráson kell átesnie. Ez különösen akkor igaz, ha Ön nem rendelkezik érvényes ESTA-val.
 • Másrészt az Egyesült Államok szárazföldi határátkelőhelyén kézi belépési eljáráson megy keresztül anélkül, hogy feltétlenül ki kellene töltenie az I-94W nyomtatványt. Ez akkor érvényes, ha Ön először lép be az Egyesült Államokba a szárazföldi határon keresztül, érvényes ESTA-val.
 • Amennyiben Ön a szárazföldi határon keresztül lép be újra az Egyesült Államokba, a belépési folyamatot megkönnyítik anélkül, hogy új I-94W nyomtatványt kellene kitöltenie. Ez akkor alkalmazható, ha már rendelkezik érvényes bélyegzővel az útlevelében vagy érvényes I-94W-vel.
 • A Brit Columbia állam Victoria és Vancouver, valamint Washington állam között közlekedő kompok szárazföldi határkikötőnek minősülnek. Ezért a VWP-országok állampolgárainak, akik ezeken a kompokon keresztül lépnek be az Egyesült Államokba, nem kell ESTA-kérelmet benyújtaniuk.

ESTA kérelem nyomtatvány

Mikor az ideális időpont az ESTA-kérelem benyújtására?

Bár az ESTA-kérelmet bárki bármikor benyújthatja az USA-ba történő utazás előtt, a vám- és határvédelem azt javasolja az utazóknak, hogy az ESTA-kérelmet az utazás lefoglalásakor nyújtsák be. Ezt különösen 72 órával az utazás előtt kell megtenni.

Mi történik, ha egy vízummentességi programban részt vevő kérelmezőt nem lehet befogadni?

Vannak szabályok arra vonatkozóan, hogy hogyan kell kezelni azokat a személyeket, akik a VWP alapján nem fogadhatók be az Egyesült Államokba. Ha például megállapítják, hogy Önt nem fogadják be, az ESTA-kérelmét elutasítják. Ezután vagy visszaszállítják Önt hazájába, azon a légitársaságon, amelyen keresztül az Egyesült Államokba utazott, vagy visszaviszik egy harmadik országba, ahová oda- és visszautazásra szóló jegye van.

Az extra ESTA-kérdések nem teszik azt vízummal egyenértékűvé?

A válasz: nem. A vízumkérelemmel járó jogi előfeltételek meglehetősen összetettek, és nem hasonlíthatók az ESTA követelményeihez. A nem bevándorló beutazóvízum iránti kérelemhez például el kell mennie egy interjúra az Egyesült Államok nagykövetségére vagy konzulátusára. Ezenkívül meghatározott információkat, például személyes biometrikus és további életrajzi adatokat is be kell nyújtania. Ezek olyan követelmények, amelyeket az ESTA-kérelem benyújtásakor nem írnak elő.

Mennyi ideig tart az ESTA-kérelem benyújtása?

Az ESTA kérelmezési folyamatának befejezése átlagosan 20 percet vesz igénybe. Ha azonban az összes szükséges dokumentummal rendelkezik, beleértve a hitelkártyát és az útlevelet is, akár 10 percet is eltölthet. Azt is fontos tudni, hogy az ESTA feldolgozási idejét különböző tényezők befolyásolhatják, beleértve a CBP rendszerével kapcsolatos technikai problémákat is. Egyéb problémák, például a fizetés feldolgozása és a weboldal problémái szintén befolyásolhatják az ESTA-folyamatot.

Szükség van valamilyen speciális szoftverre az ESTA-kérelem benyújtásához?

Ami az ESTA-kérelem benyújtásához szükséges számítógépes konfigurációkat illeti, itt vannak a szükséges küszöbértékek;

 • Internetes böngésző. Az ESTA-kérelmek benyújtásához a legtöbb főbb böngésző támogatott.
 • Az ilyen böngészőknek támogatniuk kell a 128 bites titkosítást.
 • A megbízható böngészőnek el kell fogadnia a cookie-kat, naprakésznek kell lennie, és engedélyeznie kell a JavaScriptet.

Mikor kell megújítanom az ESTA-engedélyemet?

Ha az ESTA-engedélye lejár, feltétlenül meg kell újíttatnia azt. Bizonyos körülmények azonban megkövetelik, hogy ESTA-ját kötelezően megújítsa. Íme néhány ilyen kötelező eset;

 • Meghosszabbítás vagy új útlevél beszerzése. Az ESTA csak egyetlen útlevéllel érvényes. Ha új útlevelet kap, akkor az ESTA megújítását is kérelmeznie kell.
 • Útlevélváltás. Ha az útlevelében változások történtek, akkor az ESTA-kérelmet meg kell újítani. Ezek közé tartoznak a név, a nem, a lakóhely vagy az állampolgárság szerinti ország változásai.
 • Az ESTA-kérelem „IGEN/NEM” kérdéseire adott válaszok alapjául szolgáló körülmények megváltozása.

Milyen adatokat módosíthatok az ESTA-kérelemben?

Miután kitöltötte és benyújtotta ESTA-kérelmét, nem változtathatja meg az útlevelét kiállító országot és az útlevélszámot. A következő területek bármelyikén azonban módosíthatja az információkat;

 • Telefonszám
 • E-mail cím
 • Az Ön Egyesült Államokbeli címe
 • Szállítói információk
 • Város, ahol beszáll

Mit tegyek, ha lejárt az útlevelem?

Az útlevél az az azonosító okmány, amely igazolja, hogy Ön külföldiként az Egyesült Államokban tartózkodik vagy mozog. Ezért meg kell győződnie arról, hogy útlevele érvényes arra az időszakra, amíg az Egyesült Államokban szándékozik tartózkodni. Az ESTA viszont az a beutazási engedély, amely meghatározza, hogy Ön beutazhat-e az Egyesült Államokba, és az ESTA az útleveléhez kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy az útlevelének lejárta az ESTA-engedélyének lejártát eredményezi. Ezért az ESTA-t mindenképpen meg kell újítani, amint megújítja útlevelét.

Kérvényezhetek ESTA-t anélkül, hogy megerősített utazási terveim lennének?

A rövid válasz: igen, megteheti. Bár nem szükséges, hogy konkrét utazási tervei legyenek, szükség van egy kapcsolattartó pontra az Egyesült Államokban. És bár az utazási terveket nem kötelező kőbe vésni, javasolt, hogy a kérelem kitöltésekor már rendelkezzen azzal a címmel, ahol az Egyesült Államokban fog tartózkodni. Ha több helyen is tartózkodik, csak az első címre van szükség. Ha nincs meg a teljes cím, elegendő a szálloda vagy a helyszín neve, ahová utazik. Ha Ön tranzitban van, válaszoljon „igen”-nel, amikor az Utazási információk részben a „az USA-ba történő utazása egy másik országba történő tranzit során történik-e” kérdésre válaszol.

Hogyan javíthatom ki a pályázatomban lévő hibát?

A pályázat elküldése előtt lehetőséget kap arra, hogy ellenőrizze és frissítse a megadott adatokat. A benyújtás után és fizetés nélkül módosíthatja és frissítheti az összes adatmezőt, kivéve az útlevélszámot, az állampolgárság országát és a kiállító országot. Előfordulhat, hogy egy meglévő ESTA-kérelem egyes mezőit szerkesztheti. Ha azonban hibát követett el a jogosultsági kérdések bármelyikének megválaszolásakor, akkor új ESTA-kérelmet kell benyújtania.

Elutasítják az ESTA-t, ha egy kötelező mezőt üresen hagyok?

Minden kötelező mezőt ki kell töltenie. Kézi elbírálásra lehet szükség, ha rossz adatokat adtak meg, vagy ha hiányoznak adatok, és ez késedelmet okozhat a CBP válaszában.

Miért van szükségem a munkáltatói adatokra?

A bevándorlási és állampolgársági törvény 214b szakasza értelmében az Egyesült Államokba látogatóknak bizonyítaniuk kell, hogy nem szándékoznak bevándorolni, és meg kell felelniük a látogatói vagy nem bevándorlói státusz feltételeinek. A foglalkoztatással kapcsolatos információk segítenek igazolni, hogy e jogi követelménynek megfelelnek.

Miért van szükség a VWP-utasoktól gyűjtött ESTA-adatok mennyiségének bővítésére?

A 9/11-es események előtt a vízummentességi program (VWP) középpontjában egy olyan program állt, amely felügyelte és megkönnyítette az utazást, miközben a gazdasági migráció veszélyeit kereste és védte. Azóta a biztonsági előírásokra összpontosított és összpontosít, hogy megakadályozza a program terroristák és más bűnözők általi kihasználását.

2007-ben a 2007. évi biztonságos utazási és terrorizmusellenes partnerségi törvény (a 2007. évi 9/11. bizottsági ajánlások végrehajtásáról szóló törvény (Implementing Recommendations of the 9/11 Commission Act of 2007, más néven a „9/11 Act”) része) (Pub. L. No. 110-53) került a jogszabályba.

E törvény értelmében, amelynek célja a VWP-országokból utazó személyek átvilágításának javítása, minden VWP-országból utazó személynek ki kell töltenie egy elektronikus utazási engedélyezési rendszert (ESTA), mielőtt az USA-ba utazik.

A DHS-nek ébernek és rugalmasnak kell maradnia, és folyamatosan frissítenie és változtatnia kell, hogy lépést tartson a veszélyekkel, kockázatokkal és fenyegetésekkel. Ráadásul a DHS több mint 6 éve nem frissítette a rendszert, annak ellenére, hogy a bűnügyi és terrorista fenyegetések ez idő alatt folyamatosan fejlődtek. A DHS úgy véli, hogy az ESTA-alkalmazáshoz hozzáadott adatmezők növelik az Egyesült Államokba utazók hatékony átvilágítását és ezáltal azonosítását, akik biztonsági kockázatot jelenthetnek az országra nézve.

Olyan útlevéllel utazom, amelyen „X” nemi jelölés szerepel. Hogyan tölthetem ki az ESTA-t?

Az ESTA jelenleg nem használja az „X” nemi megjelölést a kérelemben. Az utazóknak azt a nemi opciót kell választaniuk, amelyik számukra a legkényelmesebb. Az ESTA-kérelmet nem lehet elutasítani kizárólag a kérelemben megjelölt nem alapján.

A nevem olyan betűket tartalmaz, amelyek nem szerepelnek az amerikai angol ábécében. Hogyan kell írnom a nevemet az ESTA-kérelemben?

Az európai nyelvekben van néhány olyan egyedi betű, amely az amerikai nyelvben nem található meg. Adott esetben az alábbiakban bemutatott helyettesítéseket kell alkalmazni. Az Ön nevének általános helyesírása az útlevél géppel olvasható részén is látható.

 • ß,ß = ss
 • æ = a e
 • ö = oe
 • ü = ue
 • ë = e
 • ä = ae
 • Å = aa
 • ø = oe
 • ñ = n
 • ? = i j

ESTA-feldolgozás

Mennyi ideig tart az ESTA-kérelem jóváhagyása?

Mivel az ESTA-kérelmek feldolgozása és kitöltése online történik, a legtöbb ilyen kérelmet a benyújtást követő első percben jóváhagyják. Egyes kérelmek jóváhagyása azonban akár 72 órát is késhet. Amint az ESTA-kérelmét jóváhagyták, a jóváhagyásról szóló értesítést elküldjük az Ön e-mail címére vagy webböngészőjébe. Ez az értesítés olyan részleteket tartalmaz, mint az ESTA lejárati ideje, az engedély száma és a kérelem benyújtásakor használt adatok.

Hány napig tartják meg a részben kitöltött egyéni kérelmemet?

A pályázatát töröljük, ha 7 napon belül nem tölti ki és nem nyújtja be.


ESTA fizetés

Milyen díjakat kell fizetni az ESTA-kérelem benyújtásáért?

A 2009. évi utazásösztönzési törvényre hivatkozva az ESTA a pályázati díj kétféle feldolgozási díjra oszlik.

 • Feldolgozási díj. Az Egyesült Államok minisztériuma A Belbiztonsági Hivatal kérelmenként feldolgozási díjat számít fel.
 • Engedélyezési díj. További összeget kell fizetni az ESTA-kérelem jóváhagyását követően.

Hogyan teljesíthetem az ESTA-kérelem(ek) kifizetését?

Fizethet az ESTA-kérelemért, és engedélyezési díjak hitel- vagy bankkártya használatával. Az ESTA jelenleg a következőket fogadja el American Express, MasterCard, Visa, Diners Club International és JCB. Az Ön a pályázatot csak akkor lehet feldolgozni, ha a pályázat teljes körű, és minden kötelező mezők, és ha a fizetést sikeresen engedélyezték.

Az űrlap mezőinek kártyás fizetés szakaszában a részletek alfanumerikus karakterekkel kell kitölteni. A részletek a következők:

 • Betéti vagy hitelkártya száma
 • A kártya lejárati dátuma
 • Kártya biztonsági kód (CSC)

Honnan tudom, hogy a fizetésem sikeres?

Ha Ön bankkártyával vagy hitelkártyával fizet, akkor a a rendszer üzenetet jelenít meg, ha a fizetés sikeres volt. Ha kap egy hiba a fizetési folyamat során, akkor egy leíró hiba jelenik meg a képernyő, amely megmondja, hogy mit kell tennie a probléma orvoslásához.

Minden fizetési forgatókönyv esetén visszaigazoló értesítést kap. a fizetési űrlapon megadott e-mail címre.

Lehetőség van arra, hogy később fizessem ki az ESTA-kérelmemet?

Ez egy gyakran feltett kérdés, amely két részből áll: Egyetlen kérelem kifizetése és több kérelem kifizetése. A válasz igen, és később is fizethet a jelentkezésért, de a következő feltételek mellett:

Egyszeri pályázati kifizetés: Lehetőség van a következők kifizetésére egyetlen kérelem benyújtását követő első hét napon belül. A után a hét nap letelt, nem férhet hozzá az alkalmazáshoz. Miután a hét napok leteltével, és nem fizette be a díjat, újra kell kezdenie a következő időszakot a pályázati eljárás, mivel a korábbi pályázatok már lejártak.

Többszörös alkalmazás kifizetése: Amikor a két vagy több utazó jelentkezése esetén a pályázók csoportjának rendelkeznie kell a következőkkel az adott tagállam formanyomtatványainak benyújtásától számított hét napon belül kifizetett kérelmüket. csoport. A hétnapos időszak lejárta után nem használhatja a csoport azonosítóját, mivel az alkalmazások már lejártak. A csoport kapcsolattartójának új ESTA-kérelmet kell benyújtaniuk a korábbi, nem támogatott kérelmekhez. feldolgozott, mert nem fizették ki.

Hogyan vannak biztonságban a kártyaadataim?

Az elektronikus utazási engedélyezési rendszer nem őrzi meg a következő adatokat a betéti vagy hitelkártyaadatok nyilvántartása a fizetési műveletek feldolgozása után. A rendszer követi a globális Fizetési Kártya Szabályzat szabályait és előírásait Ipari adatbiztonsági szabványok (PCI-DSS).

Lehet-e egyetlen befizetéssel több pályázatot is benyújtani?

Az ESTA-t úgy tervezték, hogy lehetővé tegye az egységes kifizetést a következőkből álló csoportok számára több mint két alkalmazás. A csoportos jelentkezést kitöltő utazók nem együtt kell utazniuk, hogy pályázók csoportjaként jelentkezhessenek. Az ESTA lehetővé teszi, hogy legfeljebb ötven személy kérelmének benyújtása egy fizetési móddal.

Visszatérítést kapok, ha lemondom a foglalást?

Az ESTA-t a benyújtás után nem lehet törölni. Ha azonban az ESTA-t elutasítják, csak a feldolgozási díjat kell megfizetnie. Ha a a kérelmet jóváhagyták, Ön köteles lesz az engedélyezési díjat megfizetni az alábbi összegben a feldolgozási díjon felül.

Indíthatok-e vitát a kártyatársaságomnál, ha az összes pénzt vissza?

Ha a kártyatársaságnál vitát indítanak, és Ön megkapta a a jóváhagyott engedélyt, az ESTA-t valószínűleg visszavonják. A jogvita benyújtása a következőkkel kapcsolatban az ESTA-díj a jövőben is problémákat okozhat, ha ESTA-t kér egy másik személy számára. az Egyesült Államokban tett későbbi látogatása.

Mit tehetek, ha többet számoltak fel, mint a kormányzat harmadik fél által fizetett díj?

Valószínűleg további díjakat kell fizetnie, ha benyújtotta a ESTA-kérelem benyújtása harmadik fél által. Az ilyen oldalak külön díjat számítanak fel a az Ön nevében benyújtja a kérelmet. Ha Ön harmadik felet vett igénybe, hogy ESTA-t igényel, a CBP azt ajánlja, hogy ellenőrizze az ESTA jogszerűségét a az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának hivatalos honlapja az alkalmazás számának használatával. a harmadik fél által biztosított. A vám- és határvédelmi osztály nem tud visszatérítést fizetni a kormányzati díjakon felül egy harmadik fél által üzemeltetett weboldalnak fizetett összeg.